22 Ağustos 2008 Cuma

Hava kirliliğine ilginç formül! Japonya Olimpiyat Komitesi, Pekin'deki hava kirliliği sorununa, inşaatçı maskesi ile çözüm bulmaya çalışıyor.

Hava kirliliğine ilginç formül! Japonya Olimpiyat Komitesi, Pekin'deki hava kirliliği sorununa, inşaatçı maskesi ile çözüm bulmaya çalışıyor.


Hava kirliliğine ilginç formül!
Japonya Olimpiyat Komitesi, Pekin'deki hava kirliliği sorununa, inşaatçı maskesi ile çözüm bulmaya çalışıyor.


Olimpiyat komitesi doktoru Takao Akama, Japon sporculara, 2008 Pekin Olimpiyatları boyunca inşaat işçileri için üretilen özel maskeler takmalarını önerdi.

''Havadaki toz miktarının Pekin'de ne kadar yüksek olduğunu gördük. Bazı sporcularımız, bundan olumsuz etkilenebilir'' diyen Akama, söz konusu maskeleri sadece maraton koşucuları ve bisikletçilerin değil, rahatsızlık duyan tüm sporcuların kullanabileceğini söyledi.

Akama, bu maskeleri üreten Koken Firması'nın, olimpiyat komitesine 500 adet dayanıklı inşaat maskesi gönderdiğini belirtti.

Japonya'nın olimpiyat kafilesinde 600 sporcu bulunuyor.

İki gün önce resmen açılışı yapılan Olimpiyat Köyü üzerindeki kalın sis tabakası dikkatlerden kaçmamıştı. Yoğun sis nedeniyle köyün bir kilometre öteden bile görünmemesi, hava kirliliğini kontrol altına almak adına alınan önlemlerin fayda etmediğini göstermişti.

Oysa, Pekin'deki araçların yarısına yakını trafikten çekilmiş, kentteki fabrikalar bir süreliğine kapatılmış ve inşaatlar durdurulmuştu.

Hiç yorum yok: