22 Ağustos 2008 Cuma

WİNSA PENCERE VE KAPI SİSTEMLERİNDE YENİLİKLER

WİNSA PENCERE VE KAPI SİSTEMLERİNDE YENİLİKLER


Pilsa Adapazarı Fabrikası’nı gezdik, üretime yakından tanık olduk
Winsa, PVC kapı, pencere sektörüne sunduğu yeniliklerle de sürekli gündemde. Winsa PVC Pencere Sistemleri, derzlerde çepeçevre iki kez kullanılan EPDM contaları sayesinde iç ve dış ortam arasındaki kontrolsüz hava geçişi kesiliyor ve yüksek yalıtım değeri sağlanıyor.
Marka Yayınlar Genel Yönetmeni Sebahattin Şensoy, ülkemizin plastik sektöründeki 30 yılı aşkın deneyimli kuruluşu Pilsa’nın Adapazarı Fabrikası’nı gezdi.

Başta Genel Müdür Ömer Faruk Bulak ile Pazarlama Müdürü Hakan Aldinç ve tüm üst düzey yöneticileri, fabrika gezisi süresince çok ayrıntılı bilgiler verdiler.

PVC pencere, kapı profili konusunda son derece geniş ve aydınlatıcı bilgileri şöyle özetledik:

Bir Hacı Ömer Sabancı Holding kuruluşu olan Pilsa Plastik Sanayi A.Ş., plastik sektöründeki yerini 1971 yılında aldı. Merkezi Adana’da olan Pilsa Plastik Sanayi A.Ş., faaliyetlerini Adana’da ve Adapazarı’nda bulunan iki modern fabrikasıyla sürdürüyor. Pilsa, hizmet anlayışı, üretim ve satış programında yer alan zengin ürünleri ve ulaştığı yüksek satış hacmi sayesinde Türkiye’nin en büyük 200 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor.

Winsa ürünleri Pilsa A.Ş.’nin Adapazarı’ndaki 30 bin metrekare kapalı alana sahip, 150 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikasında üretiliyor. Fabrikada uluslararası standartların öngördüğü tüm testleri yapabilecek cihaz ve ekipmanlara sahip, TSE tarafından akredite edilen bir laboratuvar mevcut. Yaptığı yatırımlarla yıllık 10 bin ton PVC pencere, kapı profili işleme kapasitesiyle 300 bin adet pencere üretim kapasitesine sahip tam otomatik CNC üretim hatlarıyla Winsa, şimdiden Avrupa’nın sayılı üreticileri arasında yer alıyor. Winsa müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak amacıyla, elliyi aşkın profil, dört ayrı seri, on iki değişik renk, yalıtımlı dört değişik panjur sistemi, yedi ayrı model kapı paneli, 120’yi aşkın donanım seçeneği, otuzu aşkın kol seçeneği sunmaktadır Winsa’nın hem Ultraline, hem de Ecoline ve Expoline serilerine uygulanan Güvenli Çift Açılım Donanımları’nın istenilen güvenlik seviyesine ve bütçelere göre beş farklı sınıfı bulunuyor ve sınıf numarası arttıkça güvenlik derecesi de artıyor.
Pencere güvenliğinde kullanılan Avrupa Birliği normlarına göre Aubi firması tarafından üretilen Güvenlik Donanımları hırsızlara Avrupa normları kapsamında göz açtırmayarak müşterilerine konforun yanı sıra güvence de sunuyor. Winsa, PVC kapı, pencere sektörüne sunduğu yeniliklerle de sürekli gündemde. Winsa PVC Pencere Sistemleri, derzlerde çepeçevre iki kez kullanılan EPDM contaları sayesinde iç ve dış ortam arasındaki kontrolsüz hava geçişi kesiliyor ve yüksek yalıtım değeri sağlanıyor. Winsa, mekanların kontrollü olarak havalandırılmasını sağlamak ve iç mekanlarda bağıl nemin rahatsız edici sınırlara yükselmesini önlemek için Winsa Havalandırma Seti çözümünü sunuyor. Tüm Winsa Serileri ile uyumlu olan setin her bir metresi, hafif bir esintide bile saatte yaklaşık 20 metrekare hava değişimi sağlıyor. Pencere altlarına yerleştirilen mermer plakaların işlevini yerine getiren Winsa Parapet Profili ise, Winsa’nın bir diğer yeniliği. Mermer muadillerinden çok daha şık, sıcak ve dekoratif olan Winsa Parapet Profili, her ebatta tek parça halinde kullanılabildiğinden ek ve desen farkı sorunu yaratmıyor ve çok daha uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.

TSE, TSEK, ISO 9001, RAL, GOST-R, ITB, UkrSEPRO ile Sanayi Bakanlığı Garanti Belgeleri’ni ve son olarak da Ultraline ve Panorama serileriyle Plastik Profil Üreticileri Birliği tarafından verilen PÜKAD kalite belgesini ilk alan Winsa, uluslar arası standartlara uygun üretimiyle müşterilerine yüzde yüz memnuniyet sağlıyor.

Winsa çok kısa sürede aldığı uluslar arası kalite belgeleri sayesinde, rotasını Türkiye’deki rakiplerinin rotasından farklı çizdi. İhracata PVC kapı, pencere sektörü’nün anavatanından, Orta Avrupa’dan başladı. Bugün başta Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, Hollanda, Polonya, Rusya, Yunanistan, Portekiz, Kazakistan, Romanya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Özbekistan, İran, B.A.E. (Birleşik Arap Emirlikleri) ve KKTC olmak üzere 17 ülkeye ihracat yapmaktadır.

Hiç yorum yok: